Formierka wyrobów Kulinarnych 01MG5 (pierożkarka do 200kg/h)

Formierka wyrobów kulinarnych przeznaczona jest m.in. do produkcji pierogów, klusek, kopytek oraz innych pozostałych wyrobów garmażeryjnych, dzięki tej maszynie można uzyskać gotowy, finalny produkt. Na naszej maszynie można produkować pierogi z różnymi rodzajami farszów jakości zbliżonej, a nawet przewyższającej ręczny wyrób. Maszyna może pracować z różnymi przystawkami, dzięki którym możemy uzyskać oczekiwaną gramaturę jak również kształt i wygląd wizualny pieroga. Stosując dodatkowe oprzyrządowanie, możemy produkować na tej maszynie nie tylko pierogi, ale również kluski śląskie, kopytka, pyzy nadziewane i nie nadziewane, paszteciki, pulpety.

Dane techniczne

Średnia wydajność (kg/h):pierogi o masie 30g - 200
pierogi o masie 20g - 200
pierogi o masie 15g - 200
pierogi o masie 7g - 140
kopytka o masie 10g - 95
paszteciki o masie 70g - 165
paszteciki o masie 35g - 125
kluski śląskie - 80
Moc zainstalowania (kW)1,1
Napięcie zasilania3x 380
Wymiary (cm) (dł/szer/ wys)90/55/161
Waga125kg maszyna + przystawka 15kg

Pierogi wyprodukowane przez Formierkę Wyrobów Kulinarnych mogą posiadać różne wzory, między innymi: wzór palcowy ręczny lub maszynowy, widelcowi, paznokietkowy ręczny lub maszynowy itp, uzależnione jest to od zapotrzebowania Państwa na dany asortyment.
Bardzo ważnym elementem w maszynie jest zastosowanie jednego motoreduktora 1,1Kw co sprawia że maszyna jest mniej awaryjna i energooszczędna oraz zastosowanie pompy łopatkowej co umożliwia utrzymanie stałego ciśnienia farszu, przekłada się to na lepsze wypełnienie pieroga farszem przy pierogach o każdej gramaturze.

Maszyna posiada trzy regulacje:

  • regulacja ilości farszu w pierogu
  • regulacja grubości ciasta w pierogu
  • regulacja długości pieroga.

Do naszej maszyny możemy zastosować każdy rodzaj ciasta, również bardzo luźnego, do którego urządzenie samo się dostosowuje, oraz każdy rodzaj farszu.
Dzięki zastosowaniu luźnego ciasta nie jest konieczne chłodzenie układu podającego, wręcz nie wymaga chłodzenia ciasta przed podaniem do maszyny.

Formierka Wyrobów Kulinarnych jest sukcesywnie modernizowana wraz z postępem technicznym i sugestiami użytkowników naszych maszyn. Tak więc od roku 1995r, kiedy to powstała pierwsza Formierka Wyrobów Kulinarnych zmieniała się modelami w roku 2000r a następnie w 2004r aż do roku 2012r kiedy to powstał najnowszy model 01MG5.

Wyroby