Formierka pyz nadziewanych i klusek śląskich typ 01FP

Przeznaczenie

Maszyna służy do formowania metodą bezodpadową z przygotowanego uprzednio odpowiedniego ciasta i farszu pyz z nadzieniem i bez nadzienia, knedli z nadzieniem oraz klusek śląskich z dziurką.

Na maszynie można wykonać produkty o następującej gramaturze:

  • pyzy z nadzieniem fi od 25 do 40mm
  • pyzy bez nadzienia fi od 20 do 50mm
  • kluska śląska spłaszczona z dziurką (18-20g) wymiar 22/34mm
  • kluska śląska z dziurką okrągła od 18-50g

Dane techniczne

wydajność pyzy z nadzieniem115 kg/h
wydajność kluski śląskiej90 kg/h (ok. 80-120 szt/min)
moc zainstalowana1,1 Kw
zasilanie~ 3 x 380 V
wymiary gabarytowe (dł/szer/wys)500/ 950 / 1320 mm
wagaok. 130 kg

Maszyna w całości została zaprojektowana i wykonana w Instytucie Maszyn Spożywczych.

Urządzenie jest sprawdzone techniczne, nadające się doskonale do małych jak i dużych producentów produktów garmażeryjnych. Cieszy się szczególnym zainteresowaniem na rynku Europy wschodniej.

Wyroby