Nowa Maszyna: Formierka wyrobów Kulinarnych 01MG7

Produkowana od 2013 roku!

Maszyna pn. „Formierka wyrobów kulinarnych” przeznaczona jest m.in. do produkcji pierogów, kopytek oraz innych pozostałych wyrobów garmażeryjnych, dzięki tej maszynie można uzyskać gotowy, finalny produkt. Na naszej maszynie można zrobić pierogi z różnymi rodzajami farszów o jakości zbliżonej, a nawet przewyższającej ręczny wyrób. Maszyna może pracować z różnymi przystawkami, dzięki którym możemy uzyskać oczekiwaną gramaturę jak również kształt i wygląd wizualny pieroga. Stosując dodatkowe oprzyrządowanie, możemy produkować na tej maszynie nie tylko pierogi, ale również kluski śląskie, kopytka, pyzy nie nadziewane, paszteciki, pulpety. Do produkcji pierogów wybierając przystawkę wysoką, możemy uzyskać na rancie pieroga gotowy wzór palcowy bądź widelcowy, z kolei rant pieroga stosując przystawkę niską jest gładki i może być cieńszy bądź szerszy w zależności od Państwa oczekiwań.

Dane techniczne

Średnia wydajność (kg/h): pierogi o masie 30g - 100
pierogi o masie 20g - 100
pierogi o masie 15g - 100
pierogi o masie 7g - 70
kopytka o masie 10g - 45
paszteciki o masie 70g - 85
paszteciki o masie 35g - 70
Moc zainstalowania (kW)0.75
Napięcie zasilania1x 230
Wymiary (cm) (dł/szer/wys)90/70/30
Waga100kg maszyna

Specyfikacja maszyny

Korpus i wszystkie widoczne elementy wykonane są ze stali nierdzewnej lub kwasoodpornej. Opisywane urządzenie przeznaczone jest do formowania pierogów o masie od 5 do 50g, kopytek i pasztecików . Maszyna posiada mechanizmy umożliwiające regulacje grubości ciasta, długości pieroga i ilości farszu w pierogu. Pojemność pojemnika na farsz wynosi 13L.

Wydajność:

  • Pierogi o masie 28-45g. – 51 szt./min
  • Pierogi o masie 18-25g. – 77 szt./min
  • Pierogi o masie 10-15g. – 103 szt./min
  • Pierogi o masie 5-10g - 129szt./min

Wyroby