Naleśnikarka wersja podstawowa

Urządzenie służy do ciągłego wypieku ciasta naleśnikowego w formie prostokąta o szerokości 200 mm i dowolnej długości.

Dane techniczne

wydajnośćok. 20 litrów ciasta/godzinę,
ok. 10 płatów 20x20 cm, (długość płata jest regulowana)
ok. 2 mb/min. o szerokości 20cm
moc napędu0,06kW
moc grzałek6kW
zasilanie~3x380V
masa30 kg
wymiary gabarytowe (szer/dł/wys)96,5cm x 60cm x 44,4cm
równoważny poziom dźwięku Leqponiżej 68dB A

Naleśnikarka w wersji podstawowej posiada następujące regulacje:

  • regulacje temperatury wysmażania
  • regulacje długości placka od 5cm po centymetrze do nieskończoności

oraz możliwa jest regulacja grubości wysmażanego placka.

Sposób obsługi

Przed uruchomieniem maszyny należy przygotować ciasto naleśnikowe i wlać do pojemnika dozującego. Rolka podająca obracająca się w wannie podajnika ciasta, zabiera ciasto z wanny i podaje na powierzchnię podgrzanego do odpowiedniej temperatury bębna grzejnego, po wysmażeniu naleśników ląduje na taśmociąg o długości 500 do1000mm. Wysmażone płaty można składać w stosy po 20 sztuk (naleśniki nie sklejają się). Długość płatów naleśnikowych reguluje się zmieniając nastawę na panelu operatorskim w poz. "PLACEK". Płat naleśnikowy wytworzony na naleśnikarce przemieszcza się na transporterze.

Wyroby