Archive file

Formierka wyrobów kulistych

Przeznaczona jest do formowania jednorodnych, kulistych wyrobów z różnego rodzaju surowca. Przy zastosowaniu odpowiednich przystawek, można wyprodukować wyroby, takie jak: pyzy, pulpety, klopsy, kluski śląskie, bez nadzienia o jakości zbliżonej, a nawet przewyższającej ręczny wyrób, pozwalającej zachować zawsze wysoki standard (oczywiście uzależnione jest to od jakości użytych składników).

Do maszyny można użyć przystawki o średnicy kulki od 20 do 60 mm. 

Na jednej przystawce możliwa  jest produkcja jednej średnicy kulki.

 

DANE TECHNICZNE:

  • Wydajność (kg/h): 80-160 
  • Moc zainstalowania (kW): 0,37
  • Napięcie zasilania: 230 V+PE; 50 Hz
  • Wymiary (cm): (dł/ szer/ wys): 71/39/70
  • Waga  (kg): 36 

 

Formierka wyrobów kulinarnych TYP 01MG8

Maszyna przeznaczona jest m.in. do produkcji pierogów, uszek, kopytek oraz innych wyrobów garmażeryjnych. Na naszej maszynie można zrobić pierogi z różnymi rodzajami farszów o jakości zbliżonej, a nawet przewyższającej ręczny wyrób. Maszyna może pracować z różnymi przystawkami, dzięki którym można uzyskać oczekiwaną gramaturę, kształt i wygląd wizualny pieroga. Stosując dodatkowe oprzyrządowanie, na tej maszynie można produkować nie tylko pierogi, ale również uszka, kopytka, paszteciki. Do produkcji pierogów wybierając przystawkę „wysoką”, można uzyskać na rancie pieroga gotowy wzór, z kolei przy zastosowaniu przystawki „niskiej” rant pieroga jest gładki i może być cieńszy bądź szerszy w zależności od wybranej opcji.
Maszyna posiada elektroniczną regulację długości pieroga oraz ilości farszu. Grubość ciasta regulowana jest ręcznie.

Przystawki produkowane są w rozmiarach odpowiadających gramaturze wykonywanych pierogów przed ugotowaniem, co 5 gram, tj. 15, 20, (…), 35 gram z możliwością regulacji wielkości 5-7 gram. Na tej maszynie można wykonać pierogi o wielkości nawet 60 gram. 

DANE TECHNICZNE:

  • Średnia wydajność (kg/h):
    • pierogi o masie 30g – 250
    • pierogi o masie 20g – 250
    • pierogi o masie 15g – 250
    • pierogi o masie 7g – 200
    • kopytka o masie 10g – 150
    • paszteciki o masie 70g – 165
    • paszteciki o masie 35g – 200
    • kluski śląskie – 150
  • Moc zainstalowania (kW): 2.6
  • Napięcie zasilania: 3x 400 V, 3P+N+PE; 50 Hz
  • Wymiary (cm) (dł/szer/ wys): 98/57/143
  • Waga: 200 kg maszyna + 15 kg przystawka

 

Formierka wyrobów kulinarnych TYP 01MG7

Maszyna przeznaczona jest m.in. do produkcji pierogów, uszek, kopytek oraz innych wyrobów garmażeryjnych. Na naszej maszynie można zrobić pierogi z różnymi rodzajami farszów o jakości zbliżonej, a nawet przewyższającej ręczny wyrób. Maszyna może pracować z różnymi przystawkami, dzięki którym można uzyskać oczekiwaną gramaturę, kształt i wygląd wizualny pieroga. Stosując dodatkowe oprzyrządowanie, na tej maszynie można produkować nie tylko pierogi, ale również uszka, kopytka, paszteciki. Do produkcji pierogów wybierając przystawkę „wysoką”, można uzyskać na rancie pieroga gotowy wzór, z kolei przy zastosowaniu przystawki „niskiej” rant pieroga jest gładki i może być cieńszy bądź szerszy w zależności od wybranej opcji.

Maszyna posiada manualną regulację grubości ciasta, długości pieroga oraz ilości farszu.

Przystawki produkowane są w rozmiarach odpowiadających gramaturze wykonywanych pierogów, co 5 gram, tj. 15, 20, (…), 35 gram z możliwością regulacji wielkości 5-7 gram.

 

DANE TECHNICZNE:

  • Średnia wydajność (kg/h):
    • pierogi o masie 30g – 100
    • pierogi o masie 20g – 100
    • pierogi o masie 15g – 100
    • uszka o masie 7g – 70
    • kopytka o masie 10g – 45
    • paszteciki o masie 35g – 70
    • kluski śląskie – 80
  • Moc zainstalowania (kW) – 0.75
  • Napięcie zasilania :  230 V + PE
  • Wymiary (cm) (dł/szer/ wys) 90/60/80
  • Waga – 100 kg maszyna + 15 kg przystawka

 

Formierka wyrobów kulinarnych TYP 01MG5

Maszyna przeznaczona jest m.in. do produkcji pierogów, uszek, kopytek oraz innych wyrobów garmażeryjnych. Na naszej maszynie można zrobić pierogi z różnymi rodzajami farszów o jakości zbliżonej, a nawet przewyższającej ręczny wyrób. Maszyna może pracować z różnymi przystawkami, dzięki którym można uzyskać oczekiwaną gramaturę, kształt i wygląd wizualny pieroga. Stosując dodatkowe oprzyrządowanie, na tej maszynie można produkować nie tylko pierogi, ale również uszka, kopytka, paszteciki. Do produkcji pierogów wybierając przystawkę „wysoką”, można uzyskać na rancie pieroga gotowy wzór, z kolei przy zastosowaniu przystawki „niskiej” rant pieroga jest gładki i może być cieńszy bądź szerszy w zależności od wybranej opcji.

Maszyna posiada manualną regulację grubości ciasta, długości pieroga oraz ilości farszu.

Przystawki produkowane są w rozmiarach odpowiadających gramaturze wykonywanych pierogów, co 5 gram, tj. 15, 20, (…), 35 gram z możliwością regulacji wielkości 5-7 gram.

 

DANE TECHNICZNE:

  • Średnia wydajność (kg/h):
    • pierogi o masie 30g – 200
    • pierogi o masie 20g – 200
    • pierogi o masie 15g – 200
    • pierogi o masie 7g – 160
    • kopytka o masie 10g – 95
    • paszteciki o masie 70g – 165
    • paszteciki o masie 35g – 125
    • kluski śląskie – 80
  • Moc zainstalowania (kW) – 1.1
  • Napięcie zasilania : 3x 400 V, 3P+N+PE; 50 Hz
  • Wymiary (cm) (dł/szer/ wys) 98/60/144
  • Waga – 125 kg maszyna + 15 kg przystawka

 

Formierka pyz nadziewanych TYP 01CY4

Maszyna przeznaczona do formowania z przygotowanego uprzednio odpowiedniego ciasta i farszu pyz z nadzieniem i bez nadzienia, knedli z nadzieniem oraz półfabrykantów na cepeliny/kartacze. Na maszynie możliwe do wykonania pyzy i kartacze o masie od 30 do 150 gram.

Regulacja wielkości polega na zwiększeniu grubości ciasta oraz wydłużeniu okresu „zamykania” kolejnych sztuk formowanego produktu. Średnica wyrobów to 40 mm

REGULACJE:

  • grubości ciasta,
  • ilości farszu
  • długości wyrobu

DANE TECHNICZNE:

  • Średnia wydajność:
    • około 50 sztuk na minutę
  • Moc zainstalowana (kW): 2,5
  • Napięcie zasilania: 3x 400 V, 3P+N+PE; 50 Hz
  • Wymiary (cm) (dł/szer/wys): 174/96,2/134
  • Waga: ok. 250kg