Do panierowania krokietów, kotletów, hamburgerów itp
Panierownica pozwala na szybkie i dokładne pokrycie wyrobu panierką. Składa się z dwóch sekcji: mokrej i suchej. Produkt jest przesuwany na dwóch oddzielnych taśmach. W sekcji mokrej jest zanurzany w płynnym cieście lub jajku. Następnie trafia do sekcji suchej, w której zostaje pokryty panierką z każdej strony.
W skład sekcji wchodzą: 2 wanny, 2 taśmociągi, zasobnik bułki tartej z posypywaczem. Wszystkie te elementy mogą być w prosty sposób zdemontowane i umyte pod bieżąca wodą.
DANE TECHNICZNE:
- wykonanie nierdzewne
- moc (W): 250
- Napięcie zasilania (V): 3x 400, 3P+N+PE; 50 Hz
- wydajność: ok 200 kg/h
- wymiary (dł x szer x wys) cm: 183 x 63 x 153